El procés

Traçabilitat absoluta

procés i producte

100% elaboració pròpia

Realitzem totes les operacions necessàries del procés d’elaboració, sense subcontractacions, fet que ens permet el control directe de totes les fases, assegurant la traçabilitat total del procés i del producte.

Les etapes

La lleva

Cada estiu, aprofitant el moment en que els arbres es deixen llevar el suro, rebem directament dels boscos propers la matèria primera. Fem una selecció determinant quines són les peces aptes per fer taps, a les quals apliquem un tall per netejar la part que havia estat més propera al terra.

Repòs

En una privilegiada ubicació, enlairada, assolellada i allunyada de zones urbanitzades i de trànsit freqüent, el suro cru reposa -en òptimes condicions pel que fa a posició i orientació de les pannes seleccionades, aïllades del sòl- un mínim de 12 mesos exposat a la Tramuntana, vent sec del nord que ens garanteix un perfecte assecatge.

Preparació

Bullim el suro reposat per immersió en aigua, la qual està sota un estricte i continu control de qualitat. Seguidament, reseleccionem manualment les pannes segons calibre i qualitat, i procedim a la seva estabilització a temperatura i humitat controlades per evitar la formació de fongs a la seva superfície.

Fabricació

Amb el llescat de les pannes i perforació de les llesques, dut a terme per personal especialitzat que en verifica novament l'aptitud per a la fabricació, obtenim els taps cilíndrics. D'aquests, en seleccionem els aptes per posar a l'ampolla i els rectifiquem a la mida definitiva.

Classificació

Classifiquem per visió artificial primer, mitjançant tecnologia làser, 3D i color. Posteriorment, realitzem repassos visuals per a obtenir-ne les classes definitives.

Vaporització i rentat

A banda del rentat pel condicionament microbiològic, apliquem dues vaporitzacions de diversos cicles cadascuna per a la minimització d'aromes no desitjades, una primera de caràcter potent amb els taps acabats de fabricar i una altra de més suau poc abans d'expedir-los.

Test olfactiu

Cada tap és analitzat olfactivament per personal especialitzat format en el laboratori de referència en el sector.

Marcatge i tractaments

Personalitzem el marcatge a gust del client per, seguidament, condicionar els taps a la humitat correcta i aplicar-los els tractaments finals de superfície previs a l'envasat.

Controls

Realitzem els controls en procés i finals necessaris per optimitzar la minimització d'aromes no desitjades i garantir la traçabilitat i el compliment de les normes de referència.

Necessita més informació?